One pot thai pasta

Denna snabblagade rätt hittade jag på Pinterest för någon vecka sedan och igår kväll lagade vi den hemma. Easypeasy att göra och går att göra med många olika ingredienser och tillsätta proteinkälla om man vill. En allt-i-ett-gryta med grönsaker och pasta, denna med smaker från det thailändska köket. One pot thai pasta!

One pot thai pasta, 4 port:
– 2 morötter
– 1 röd paprika
– 10 cm purjolök
– 1 dl jordnötter
– 350 gr linguine
– 3 vitlöksklyftor
– 3 cm ingefära
– 9 dl vatten
– 1 tsk buljong
– 1 msk tamarisoya
– chilipeppar
Skiva morötter, paprika, purjolök och vitlök. Skär ingefära i bitar och dela på pastan. Lägg allt i en kastrull, i med vatten, buljong, soya och chili. Koka upp och sjud sedan i ca 10 min utan lock. Det är klart när pastan är al dente, det mesta av vattnet har sugits upp och en del har förångats. Plocka bort ingefäran och smaka av. Häll upp i tallrik och toppa med persilja – N J U T!

One pot thai pasta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.