Ogillar obalans!

Min kropp och hormoner är just nu i total obalans, och jag ogillar obalans. Min menscykel har varit som en klocka senaste åren på 36-38 dagar. Senast det var ett så här stort hopp i min cykel är två år sedan. Jag är nu på dag 44 och ingen mens i sikte.

Kroppen är tung, svag, fumlig, trött och jag är irriterad. Jag känner mig inte som mig själv och det är jobbigt. Min fumlighet yttrar sig i att jag tappar saker, flera gånger om dagen och har inte koll på kroppen. Igår när jag var ute på in promenad i skogen ramlade jag – när jag gick rakt upp och ner. Landade och tog emot mig på min högra hand, igår hade jag såpass ont att jag bara ville gråta. Pga obalansen ville jag låsa in mig i ett rum och dra ett täcke över mig för att komma ut när mensen är här!

pmsmonster

Det är ju inte möjligt att göra, men jag kan göra saker som får mig att må lite bättre. Så igår njöt jag av god mat med min familj, tittade på film, åt mörk choklad och saltade nötter, drack ett glas rött, idag fick jag sova ut, har varit på promenad och fått frisk luft och kommer senare att landa på mattan för lite yinyoga.

Ogillar obalans

En kan ju inte låta bli att undra över orsaken till denna långa menscykel. Jag äter bra mat, låter bli sockerstinna produkter, sover mycket, tränar regelbundet och äter tillskott som ska boosta mitt system. Stress skulle kunna vara en orsak, men jag vet inte. Hur som – så snart mensen är här – kommer jag bli mig själv igen och jag längtar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.