Creating Space

Det händer så mycket och tiden har inte funnits till att sätta mig vid datorn för att skriva. Jag tänker alltsom oftast att jag “borde”, men tankarna har inte vuxit klart inuti, färdiga att ta sig ut till Dig. Passande då med ett tema på inlägget – creating space!

Creating Space är namnet på min fösta yogaklass. Den sista delen i mina hemuppgifter för att få min licens genom Global Yoga, är att skriva en klassplan med peakposition, vilken sedan ska filmas och skickas in för bedömning. Tack vare en kollega på SATS har jag satt fart inför detta, och kommer att hålla klassen två gånger nästa vecka då jag ska vikariera för henne. (filmningen kommer att göras senare i november.)

Först ville jag säga nej när jag fick frågan, fick prestationsångest, kände stress och motstånd. När jag tänkte efter vad det bottnade i – så var det av rädsla. När jag identifierade den kunde jag möta den och bryta ner den och istället kände jag mig pirrig och taggad på att sätta igång med min sista uppgift – det Ä R ju det här jag längtat efter! Att skriva min egen klass, sätta ihop flödet, planera musiken och sätta en intention. Nu känner jag mig bara förväntansfull och nyfiken över hur deltagarna kommer ta emot klassen, som har peakpostionen urdhva danurasana eller hel brygga.

Creating space - urdhva danurasana

Jag älskar positionen själv, för allt vad den sätter igång hos mig och då det är en hjärtöppnare kände jag ännu starkare för att sätta den som min peak, och att bygga upp klassen utifrån den intentionen – att skapa utrymme för hjärtat och öppna upp för att släppa taget.

Om du vill lyssna till musiken för klassen, så hittar du den på Spotify. Jag har lyssnat igenom den två gånger och gått igenom flödet i huvudet, känner mig väldigt nöjd. I helgen ska jag flöda igenom klassen för att den ska sätta sig i kroppen och kanske göra vissa justeringar.

strimmor av ljus

Jag kommer att läsa ur denna fantastiska bok, som är en skatt av klokheter och vackra stycken som får mig att reflektera över livet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.