Jordad i stormens öga

Jag försöker leva som jag lär, särskilt nu i december när det känns som om livet rusar på snabbare än fort! Därför blir det sparsamt med inlägg just nu, även om det händer spännande saker i vardagen och på helgerna. I veckan var jag gäst och teamade med min kollega på hennes yogaklass – en förlängd klass där jag höll i 45 min yin och hon i 45 yang (vinyasa). Temat på klassen var Jordad i stormens öga.

Jordad i stormens öga Det var underbart att få guida in en överfull klass med yogis, till yin. För nästan allihop var det första mötet med yin och jag är tacksam över möjligheten att jag fick att ge dom den. För många blev det kärlek vid första ögonkastet och de ville ha mer! Energin i rummet var så häftig och jag får gåshud när jag tänker på kvällen och det som var.

När livet rusar på, när tankar och känslor svämmar över i allt som sker – hur reagerar du då? Vem vill du vara i stormens öga? Jag vill vara jordad och i kontakt med mig själv, hinna ta ett andetag och låta mig känna/tänka/uppleva innan jag ger ett svar, en respons och agerar istället för reagerar.

För mig är yoga, i alla dess former ett sätt att hålla mig jordad. Jag märker direkt när jag inte ger mig själv några minuter per dag på mattan. Vissa dagar känner jag mig anti och avig till att ställa mig på mattan, då låter jag bli men försöker skala av och ta reda på varför jag är avig till att möta mig själv. Yin är ett underbart verktyg för att hitta närmre mig själv, skala av lagren som omger mig och vara mig i allt jag är.

jordad i stormens öga_2

I januari kommer jag hålla i 75 min yinklasser i SATS Väsby och jag är så förväntansfull över den möjligheten jag får – att låta människor lära känna sig själva inifrån och ut – utifrån och in!

Återigen – tacksam för livet och de vägar det tar mig på! För de dörrar jag öppnar på glänt och de jag väljer att stänga igen. Älsk på livet och att känna tillit till det som sker!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.