Hemmagym med stänger och viktkakor

Min man har investerat i ett riktigt bra hemmagym. I vår källare trängs nu stänger, viktkakor, en bänk och inom kort ett böjrack bland hemmabio, bokhyllor och whiskytunna! Det krävs lite ommöblering för att få allt på plats men det är fullt dugligt och användarvänligt. Jag gjorde premiär i gymmet först idag medan han har hunnit gymma flera gånger!

Med håret på rufs, osminkad och i sköna kläder med musiken på hög volym fick jag till ett svettigt och starkt pass med några få basövningar. På Instagram eller Facebook kan du se en kort film från mitt pass där jag bjuder på hårrufs och glädje!

hemmagym

Jag har verkligen saknat att köra styrka, känner jag nu i efterhand. Det har varit svårt att få till i min vardag och allt fokus har legat på yoga och yinyoga de senaste halvåret. När vi nu har ett fantastiskt hemmagym ser jag framemot att kunna kombinera ett kortare styrkepass och avsluta med yoga, eller börja med yin för att ta mig till ett utmanande styrkepass. Så snart vi har böjracket kommer det bli bänkpress och benböj med tyngre vikter än idag.

Jag tänker fokusera på att göra Starting Strength igen, ett program jag verkligen gillade när jag körde det för några år sedan. Marklyft, benböj, bänkpress och chins – vilket ledde till massor av styrka på ganska kort tid, samt att passet inte tar en evighet att göra.

Jag fokuserar på min andning och den inre djupa cylindern när jag styrketränar, precis som under yoga och älskar känslan av att mina muskler blir trötta, att jag får ta i från tårna och att grimasera för att få upp den sista repetitionen. Ser med spänning framemot vad min nya styrka kommer göra med mig i mer utmanande yogapositioner och hur min rörlighet får mig att komma djupare i en benböj.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.