Hoppa till innehåll

Chokladfudge

Denna chokladfudge är g a l e t god och enkel att göra. Bara några få ingredienser att lägga i mixern och sedan ställa in din fudge i frysen innan du kan njuta av en underbar seg, kola som smälter i din mun och lämnar dig nöjd efter en bit – fast du äter två för att den är såå god!

Basen är dadlar, nötter och kakao. Sen toppar man med en galet god frosting, man skulle kunna äta som den är. Om du får för dig att göra denna, bered dig på att du kommer vilja göra den igen och igen. Kanske att du vill smaksätta den med lakrits, kardemumma eller kaffe.

Chokladfudge
5 dl urkärnade dadlar
3,5 dl valnötter
6 msk kakao
1 ½ tsk vaniljpulver
2 tsk vatten
1 krm salt
Lägg allt i en mixer och kör tills den är helt len. Du kanske behöver skrapa ner smeten några gånger. Tillsätt inte mer vätska – det kommer bli en len smet när du fortsätter mixa. Ta en form och lägg i bakplåtspapper, pressa ut smeten med en sked och en slickepott.
Frosting
2 msk kakao
1 msk lönnsirap
2 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver
Smält kokosoljan något innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna. Täck sedan din fudge med frostingen och ställ formen kallt någon timme innan du skär din chokladfudge i 16-18 bitar.
N J U T av din fudge och förvara den i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *