Hur mår du?

Det kan räcka med dessa tre ord – Hur mår du?

Idag läste jag ett långt inlägg på Facebook skrivet av min kollega. Först tänkte jag att detta är väl ett kedjebrev som cirkulerar och läste helt ofokuserat. Efter ett par meningar förstod jag att texten hon skrev kom rakt från hjärtat och att den handlade om oss – henne och mig.

Jag blev så berörd av att läsa hennes ord, minnas tillbaka och få någon annans perspektiv på hur det var just då. En tuff period, strax innan jag blev sjukskriven för utmattning i maj förra året.

När hela min värld var upp och ner, jag var vilsen, trött, arg, frustrerad, såg problem och kände mig värdelös och otillräcklig. Då fanns hon där, trots att jag tog hennes energi, trots att jag klagade och bar mig illa åt – såg hon mig! Istället för att säga ifrån och vara arg på mig, tog hon mig åt sidan och sa Hur mår du?

Det rev alla murar och barriärer, jag grät av lättnad och sorg, jag kunde släppa garden och be om ursäkt. Ett tack och en varm kram avslutade vårat möte. Jag som trodde det skulle innebära skäll, hårda ord och kritik.

Jag är tacksam för detta möte, för att Du vågade se mig och för att Du vågade fråga. En lärdom jag tar med mig och som jag vet kommer göra stor skillnad – Hur mår du?

1 kommentar till “Hur mår du?”

  1. Finaste du! ❤️ Är så glad att du mår så mycket bättre nu. Tack för den energin du ger mig. ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.