Hoppa till innehåll

Semla goes bovetegröt

Förra året gjorde jag succén semla goes chiapudding – mmm såå gott! I år testar jag semla goes bovetegröt. Ok – en semla är en semla, och jag älskar dom och äter vanliga semlor också, men om man som jag inte kan få nog av smaken är det fantastiskt att skapa något som man kan äta varje dag och som innehåller hälsosamma ingredienser, såsom bovete, mandlar och kryddor!

Den förbereds på kvällen, men sen är det bara att mixa ihop den nästa morgon och toppa den med gottigheter.

Semla goes bovetegröt:
– 3/4 dl helt bovete
– 10 sötmandlar
– ½ dl kokosgrädde
– en dust vaniljpulver
– ½ tsk kardemumma
– ½ tsk kanel
– 2 dadlar
Lägg bovetet och mandlarna i kallt vatten under natten, spola och skölj noggrant på morgonen. Mixa det sedan med resten av ingredienserna, kanske vill du tillsätta en skvätt vatten för konsistens, smaka av och häll upp i en skål. Toppa med skivad banan, några hackade mandlar och avsluta med att pudra över kardemumma.

Jag har fler recept på bovete, kolla under taggen bovete för mer inspiration! Bovete är en fantastisk ört, som är glutenfri och innehåller flera olika mineraler och vitaminer och är dessutom ett fullvärdigt protein. När man blötlägger den över natten så aktiveras bovetet och dess fina innehåll kan lättare tas upp av kroppen, och jag upplever en skön känsla i kroppen samt håller mig mätt i många timmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *