Att läcka energi

Livet – just nu går det väldigt fort och jag har svårt att hinna med. Eller jag hinner med alla borden och måsten, men inte mer. I torsdags brände tårarna och minsta motståndets lag fick mig ur balans. Jag insåg att jag läcker energi, utan möjlighet att stänga av eller fylla på.

Jag har de senaste två veckorna arbetat mellan 35-40 timmar på fyra dagar – alltså en arbetsvecka på 4 dagar istället för 5. Dessutom tuffa saker att tag i på förskolan, kvinnliga hormoner och sena kvällar, addera livet som pågår runt omkring. Där har jag varit, och vill inte uppleva ännu en sådan vecka.

Denna helg har jag spenderat åt att fokusera på att återhämta mig. Jag har sovit mitt på dagen, experimenterat i köket, landat på yogamattan, lagt mig tidigt, varit ute i skogen och umgåtts med min familj. Om möjligt är jag i balans och påfylld igen.

Planerar för kommande vecka och ser så framemot nästa helg och Yoga Games – då jag ska få ladda, landa, lära mig nytt och kramas med fina vänner jag inte sett på länge!

Jag vet att jag inte är summan av mina prestationer, men ändå är det där jag hamnar när det går för fort. Jag bedömer mig själv efter vad jag gör, vilket påverkar hur jag tänker om mig själv. Tacksam över att ha vänner som påminner mig om att det inte är sant, att jag har yogan som låter mig landa i det som är och möta mig själv. Tacksam över min man som stöttar mig i allt och ger mig utrymmet jag behöver.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.