Inifrån och ut!

Jag har bestämt mig – jag ska stärka upp mig själv inifrån och ut! Jag har egentligen vetat det länge, men liksom inte gett mig själv tiden varje dag till att arbeta med djupa magen. Jag har gett mig själv i utmaning att arbeta med MammaMageappen två gånger per dag varje dag, tills appen är klar.

Under utbildningen, Certifierad MammaMagetränare, för två veckor sedan kom jag till insikt om att jag idag har bättre kontroll på djupa magen, dvs transversus. Förut har jag fått en “pyramidmage” eller spänt för hårt med de yttre musklerna. Jag har antagligen genom yogan lärt om min hjärna och arbetar bättre idag än för två år sedan. Hurra!

Det finns ett men, eller två. Jag har ett navelbråck, som jag ännu inte fått konstaterat eller undersökt, vilket jag ska göra – efter att jag arbetat med alla nivåer i appen. Bråcket försvårar min kontroll av djupa magen, jag får peta in tarmen vid naveln några gånger per dag, har en orolig mage till och från samt att bråcket försvårar kraftöverföringen. Jag lider också av ansträngningsinkontinens veckan innan mens, pga svullnaden. Det är framförallt mentalt jobbigt men också helt onödigt att inte kunna hålla tätt alla dagar om året. Jag hoppas att jag med kontinuerlig träning med appen MammaMage och appen Tät ska få bättre kontroll, men om det inte hjälper tänker jag söka hjälp och föreslå en operation.

Som min fina vän och certifierade MammaMagetränare säger – allt börjar i fiffan!
Jag kommer att praktisera min kunskap  framöver och vill gärna träffa så många olika kroppar och magar som möjligt innan jag själv blir certifierad – bor du i närheten av Upplands Väsby – hör av dig!

Etiketter:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.