Pannkakor med vita bönor

I veckan åt vi ärtpannkakor till middag, ett recept vi hittade på Icas hemsida. Barnen älskade pannkakorna och ville gärna ha detsamma till frukost, fast utan ärtor. Så i helgen har vi mumsat på pannkakor med vita bönor som bas.

Basen med vita bönor ger ett högre innehåll av protein än om man använder mjöl, samt att de blir glutenfria (om man äter en glutenfri kost). Bönorna ger ingen smak och de är lätta att steka i pannan. Vi serverade våra pannkakor med ljumna bär, skivad banan, lönnsirap och jordnötssmör…!

Pannkakor med vita bönor:
1 pkt vita bönor
½ dl kallt vatten
3 eko ägg
3 dl eko filmjölk
½ dl kokosmjöl
1 msk psyllumfröskal
1 tsk vaniljpulver

Mixa bönor och vatten slätt, tillsätt sedan resterande ingredienser och stek på medelvärme i kokosolja eller smör, ett par minuter per sida. Se till att de blir genomstekta så att de blir krispiga och goda!
Njut!

2 kommentarer till “Pannkakor med vita bönor”

 1. Hej, finns det några trick hur man får denna smet att hålla ihop i stekpannan, så den går att vända?
  Storlek som plättar, eller som pannkakor i hela stekpannans botten?
  “1 pkt vita bönor”, jag antog att det var ett paket *kokta* vita bönor på ca 400gram (en liten tetrapak typ från Zeta eller liknande)? (Kan ju inte vara *torra* bönor, så det måste ju vara mängden som blivit fel för mig?)
  Värt ett försök, men det blev väldigt ostekbart, för mig.

  1. Hej
   Tack för din kommentar!
   Jag använde ochså tetra med färdiga bönor. Steker de en i taget i mellanstorlek (inte plätt eller pannkaka 🙂 ), låter de ligga ett par minuter innan jag vänder de.
   Hoppas att du ska lyckas nästa gång.
   Linda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.