Mitt liv med hund!

I maj förra året förändrades våra liv, då träffade vi vår älskade Lufsen för första gången! Bara 13 dagar gammal fångade han våra hjärtan, med sina stängda ögon, mjuka päls och gnyende läte. Jag älskar mitt liv med hund!

Vi besökte vår lilla valp flera gånger innan vi hämtade hem honom i mitten av juli. Det var fantastiskt att få träffa honom och följa både honom, hans syskon, se hans fina föräldrar och lära känna hans uppfödare. Lufsen är en blandras, pappan är dvärgpudel (med yttepytte chiuaua) mamman är shizu och bishon frisee – resultatet en fantastisk söt, social och lättlärd hund, med en päls som kan vara som en pälsboll, eller slät.

Vi förberedde oss genom att läsa på och köpa hem allt möjligt som behövs, ordna med försäkring,  valpsäkra trädgården och inne i huset. Han var världens sötaste lilla valp, och han har nu varit en del av vår i familj i ett år! Lufsen fyller mig med kärlek, tvingar mig att vara närvarande i stunden och låter mig vara i naturen minst en timme om dagen. Jag ä l s k a r t! Att få följa årstiderna, att få friskt luft och komma till skogen varje dag, att leka med honom och springa upp och ner i stigar, att klippa hans klor och kamma hans päls, att gosa och tvingas lägga bort mobilen när han gosar in sin nos i min hand och inte ger sig förrän han får vad han vill ha, vår Mattedåre.

Vi har nu upplevt vår första sommar som hundägare och vi har fått uppleva massor! Lufsen är så lätt att leva och skapa äventyr med, tack vare att han gillar att åka bil, är van vid att vara ensam några timmar och då sover. Vi har fjällvandrat med honom – gissa om han älskade det! Vi har paddlat kanot, inte lika uppskattat. Vi har campat, i campingstuga. Vi har hängt på olika badplatser, gissa om han älskar att svalka sig och bada! Det som är mest utmanade är just  att hitta bad där han är välkommen, eller att äta på restaurang – fungerar fint när vädret tillåter.

Etiketter:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.