Hoppa till innehåll

Hållbara rutiner, frukost till mellis

Jag har haft svårt att få till bra och hållbara rutiner kring kosten det senaste året. Med jobbet som PT så  kommer arbetstider som “krockar” med mina normala mattider, såsom lunch, mellis och middag. Jag har försökt se till att äta bra hemma, dricka vatten mellan kunder och ätit massor när jag kommer hem igen. Ändå så har proteinbars (=godis) ätits till höger och vänster och mitt sockersug har varit svårt att hålla i balans.

Jag har inte mått bra av det, och nu har jag bestämt mig för att med nytt jobb så kommer nya (och bättre?) rutiner kring mina måltider. Att leva som jag lär. Idag gjorde mig därför ett större mellis innan jag åkte till jobbet för att träna klienter och därefter egen träning, vilket innebar middag vid 20:30 Så jag gjorde mig en frukostfavorit – en mugcake till mellis.

Den mättar bra, innehåller fina ingredienser, går snabbt att göra och är såå god! Som nybakat fika. Jag älskar kokos och smaksatte med det dubbelt upp i denna melliskaka. Toppingen går att variera efter smak, men jag är även förtjust i jordnötssmör så det fick toppa denna mugcake. Vill du göra den själv? Här kommer receptet:

Mugcake, 1 port

½ eko banan
1 eko ägg
1 dl havregryn
1 msk eko kokosflingor
2 msk kokosgrädde
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
kokosolja
Ta en klick kokosolja i en temugg och smält i micron 10 sek. Lägg alla ingredienser i en mixerbunke och mixa slätt, förutom bakpulver. Rör ner sist och häll sedan i temuggen. Micra på högsta effekt i 3 min, ta ut och vänd upp på tallrik. Toppa med tex keso som blandats med jordnötssmör, lite gojibär och hampafrön. N J U T!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *