Hoppa till innehåll

Yin, på temat lätthet

Yin, hur klarade jag mig i livet innan jag fann Yin? Att få vara, utan måsten och krav, att landa i nyfikenhet i sin egen kropp och ge sig själv det man behöver, det kroppen längtar efter. U n d e r b a r t! Yin, på temat lätthet är kommande veckors fokus när jag har ynnesten att få vara en guide till de som deltar på klassen på SATS Väsby.

Klassen startar på ett annorlunda sätt än vad vi är vana vid, med en meditation till Burgs röst. Jag har under sommaren börjat lyssna igenom hans meditationer som finns på bla YouTube. Efter meditationen på 7 min är det mestadels liggande positioner som mjukar upp våra höfter, och där vi möter motstånd så letar vi efter lätthet fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Det är verkligen en ynnest att få sitta framför deltagarna och möta deras blick när de kommer upp från liggande till sittande, de sekunderna är så fyllda av liv! Jag blir till bredden fylld av ny energi och kärlek.

Kanske kan Sofias ord och musiken till klassen få dig att landa i lätthet, och fortsätta känna flow i livet, efter semester och in i vardagens lunk.

” Bortom buller och stress råder tystnaden. I nuet lägger sig lugnet som bomull runt våra kroppar, om vi stannar upp. Platsen inuti är alltid stilla och fri från vågor, oro och brus.

Här råder andakt sommar som vinter, dag som natt. Här kan vi vila ostört närhelst vi önskar. Stillheten är alltid redo. Längtar och ropar, vill ha oss nära och skala av allt som inte är av frid. “

Utdrag ur Lugnet, “Strimmor av ljus” av Sofia Sivertsdotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *