Hoppa till innehåll

Kärlek till kroppen – sitta på huk

Jag vill kunna sitta på huk! Målbilden är att sitta med lätthet, med en kropp som sjunker ner på huk och kan stanna där i minst 30 min. Att sitta på huk ska vara en viloposition (ehhh no way för mig, har aldrig varit) och det är vad som motiverar mig! Jag vill kunna säga och göra det min kropp längtat efter så länge och inte begränsa mig själv med att säga Jag kan inte sitta på huk, mina fotleder är för stela. Så jag ger kärlek till kroppen – sitta på huk, varje dag!

Jag ger mig själv sedan en vecka tillbaka minst 10 min per dag, utspritt i 2-3 min intervaller, Det gör ont, framförallt stramar det i  fotleder och framsidan på underbenet, höften är helt fin med att vara nersjunken. Jag sitter just nu uppklackad med hjälp av en ihoprullad yogamatta eller filt, för att såsmåningom, när rörligheten ökar kunna sitta utan klack.

För att hjälpa mina fotleder och den främre rörelsekedjan ytterligare så sitter jag även 2-3 min i en toesquat. Den är mumma för stela fötter och jag distraherar mig ibland med att även öppna upp över skulderblad och bröstrygg, genom att koppla armar i örn- eller koarmar.

Som avslutning lägger jag mig i barnets position med en sidoöppning och stannar sålänge jag behöver, dvs när kroppen slappnar av och spänningen i min stora ryggmuskel ger med sig, förflyttar jag mina armar och hittar ny spänning, tills kroppen är helt fin med att vara där den är.

Det som framförallt driver mig är att jag vill vara smärtfri! Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningarna för en hållbar kropp. Plus att jag är så less på att höra mig själv säga och befästa bilden av att jag inte kan sitta på huk!

Är du med mig? Hänger du med på 30 dagar och 30 min av huskittande, utspritt såsom det passar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *