Dadelbollar

Mmm chokladbollar kan vara det godaste fikat, och dessa dadelbollar smakar just som chokladbollar fast är gjorda utan vitt socker och smör. Hemligheten är mjuka kletiga dadlar som  man mixar länge ihop med de andra ingredienserna.

Vi har äntligen införskaffat en matberedare, som tar större  mängd än vår gamla stavmixer med behållare (som vi behövt köpa ny ca en gång om året). Det gör tiden i köket och mixandet så mycket roligare än innan, och den är en väl värd investering då vi använder den flera gånger i veckan när vi lagar mat.

Tillbaka till dessa dadelbollar, för att göra dom behöver du:
– 8 dadlar
– 2 dl rågflingor
– 1 dl eko kokosflingor
– 1 msk kakao
– 1 krm salt
– 3 msk smält kokosolja
– 1 msk kallt kaffe
Lägg allt i din mixerbunke, och mixa ända tills innehållet bilder en enda stor dadelboll. Ta en kaffekopp, fyll på med kokosflingor, rulla en lagom stor dadelboll mellan dina händer och lägg den i kaffekoppen, snurra runt på koppen och lägg den täckta dadelbollen på en tallrik. När smeten är slut, ställ tallriken i kylskåpet och njut sedan av dina dadelbollar när helst du önskar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.