Hoppa till innehåll

Kladdkakan to die for!

I förra veckan blev jag så galet sugen på att baka något med choklad, mina barn hjälpte mig att välja – det blev kladdkaka. Jag ville prova att göra en kladdkaka med proteinpulver i, så jag googlade och hittade ett recept på Bodystore som jag utgick ifrån och modifierade efter min smak. Resultatet – kladdkakan to die for!

kladdkakan to die for

Gjord på ingredienser som inte bara är bukfylla, som ger dig lite extra protein och kolhydrater i en form som tar längre tid för kroppen att bryta ner än vanligt socker. Vi använde oss av detta växtbaserade proteinpulver, och jag gillade verkligen smaken, texturen och konsistensen på kladdkakan.

Att göra kladdkaka går på ett nafs (om man har allt hemma) och denna kladdiga kaka åts även upp i ett nafs av familjen. För att göra den själv, så kommer här receptet!

Kladdkakan to die for

2 eko ägg
1 dl kokosmjöl
3 msk raw eko kakao
50 gr eko smör
1 dl proteinpulver, med chokladsmak
½ dl eko osaltat jordnötssmör
6 kladdiga och urkärnade dadlar (om du använder torkade, lägg de i blöt först)
3 msk vatten till dadelsåsen
mer vatten vid behov

  1. Sätt ugnen på 175º, smörj och bröa en form (min var 17cm i diameter) med kokosmjöl
  2. Blanda mjöl, kakao och proteinpulver. Smält smöret med jordnötssmöret och mixa sedan dina dadlar med 3 msk vatten i en mixerbunke eller med stavmixer, tillsätt mer vatten om det inte blir tillräckligt krämigt.
  3. Vispa äggen, tillsätt smöret och dadelsåsen. Blanda sedan ihop allting till en jämn smet, beroende på vilket proteinpulver kan mer vatten behöva tillsättas så att du får en kladdig smet.
  4. Häll upp i din form och grädda i mitten av ugnen i 15 min, känn med sticka att den är kladdig. (Min gräddadesi 17 min och det var något för länge, men ändå kladdig)
  5. Servera med kokosgrädde och N J U T
kladdkakan to die for_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *