Hoppa till innehåll

Banoffee paj – kalasdax

Imorgon ska vi ha kalas här hemma. Jag kommer bla bjuda på denna Banoffee paj – som är galet söt och väldigt god!

Banoffee paj:
Det här behöver du :
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm

GÖR SÅ HÄR :
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera och du får kolasås i hela köket!
Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.
När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.
Nu är det dags att montera ihop pajen. Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer + krossad daim! Njut av världens godaste paj!
Lycka till!

Etiketter:

1 kommentar till “Banoffee paj – kalasdax”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *