Mmmm så god middag det blev idag! Inspirerad av lunchen på jobbet gav jag mig på en “ny” maträtt här hemma! Gott, snabbt och smaskigt!
Renskavsgryta med ris och sockerärtor!
– 1 paket renskav (480gr)
– 1/2 rotselleri
– 2 vitlöksklyftor
– 2dl grädde el crème fraîche
– 1/2 dl buljong
– några msk ljus soja
Skär renskav och rotselleri i bitar. Låt rotsellerin sjuda i buljongen i en kastrull, medan renskaven får färg i stekpannan. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Lägg över renskaven i kastrullen med rotselleri och ha i grädden/crème fraichen. Krydda ev med mer s&p och ha i soja efter smak! Låt puttra en liten stund.
Koka ris till, och servera med sockerärtor som fått kokande vatten över sig i en sil!
Servera och njut!

Barnen slukade detta och bad om mer!
Renskavsgryta är ju jättegott 🙂