Hoppa till innehåll

Zucchinibrownie med chokladfudge

Bläddrade i en lokaltidning och fick syn på ett recept som jag var tvungen att testa, nån gång i framtiden! Det blev snarare än jag trodde, då en kollega fyllde år i helgen, och idag ska firas med något smarrigt att äta på rasten. Jag tog på mig att baka åt henne och valde då denna brownie – som jag aldrig ätit, inte smakat men tänkte att den kan inte gå fel – det lät sååå gott! Av mina kollegor att döma var den riktigt god, smaskig och mäktig! Medan de smaskade var jag ute i vårsolen på min lunch-pw 😉

Här har du receptet:

Ingredienser
100 g smält/flytande smör
1 dl matolja
4 dl socker
1 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 stora ekologiska ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
3 dl riven zucchini

Chokladfudge
1 ½ dl grädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
100 g choklad 50–70%
75 g smör

Till servering
2 ½ dl vispad grädde

Gör så här:

Kakan:
Sätt ugnen på 150 °C. Rör ihop smör, olja, socker, crème fraiche, vaniljsocker, salt och bakpulver. Vispa i äggen. Skikta mjöl och kakao ner i smeten. Tillsätt den skalade och rivna zucchinin. Klä en ugnsform cirka 20 x 30 med höga kanter med smörat bakplåtspapper. Låt kanterna på pappret sticka upp på sidorna så att du sedan enkelt kan lyfta upp kakan. Grädda i 20 minuter eller tills inget fastnar på provstickan.

Chokladfudge:
Rör ihop grädde, socker, och sirap i kastrull på medelhög värme. Lägg i chokladen så att den smälter. Låt fudgen småputtra under omröring tills den blivit lite tjockare och glansig. Ställ den åt sidan och tillsätt smöret. Rör till en jämn smet. Häll chokladfudgen över kakan när den svalnat något. Ställ kallt i någon timme så att fudgen stelnar. Servera gärna tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Mums! Låt dig väl smaka, en annorlunda kaka, men sååå god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *