Hoppa till innehåll

Lindas lakritskladdkaka

Nu är det min tur att bjuda kollegorna på torsdagsfika, så igår slängde jag ihop en egen variant av Matildas lakritskladdkaka! Jag drog ner på sockret, använde laktosfritt smör, ekologiskt vaniljpulver och mandelmjöl! (har letat i vartenda matbutik i kommunen utan att hitta citronkolor – så det blev inga sådan i min kladdkaka. Men till nästa gång så ska jag testa det!) Resultatet blev sååå gott! Tiden den första stod i ugnen blev en minut för länge, men den andra blev i mitt tycke helt perfekt 😀

Denna kaka kan alltså laktos- och glutenallergiker äta, och alla lchf:are med 😉 Jag serverade min med laktosfri lakrtisgrädde – såklart! Vill du också bjuda på denna så har du receptet här:

150gr laktosfritt smör
2dl sukrin
1dl ekologisk kakao
0,5tsk vaniljpulver
3msk lakritspulver
2st ägg
2dl mandelmjöl
kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna. Blanda alla ingredienser och tillsätt smöret. Smöra och “bröa” en springform och häll i smeten. Grädda nederst i ugnen i 14 minuter. Låt kakan svalna, gärna i kylen minst en timme innan servering! Toppa med lite florsocker – ät och njut!

Nu finns det inte många gram kvar i min lakritsburk 🙁 Blir till att köpa en ny i helgen, då ska jag testa ett annat märke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *