Hoppa till innehåll

Alla mina pannkakor

Då jag använder mig av bloggen som en receptbank till mig själv och nu letat efter mina pannkaksrecept, tänkte jag att ETT inlägg med länkar till de inläggen är ju perfekt! Då får jag alla på en och samma gång och slipper leta! 😀

Så här kommer en lista med pannkaksrecept i olika former:

Iochmed detta “letande” upptäckte jag att det recept som vi gör varje lördag (till man och barn!) inte fanns med alls! Så här kommer det med:

American pancakes
3 ägg
75gr smör
2dl grädde
1/2dl kallt vatten
2dl dinkelsikt + 1dl vetemjöl
1/2msk råsocker
2tsk bakpulver
1/2tsk salt

Gör såhär:
Smält smöret och blanda med grädden och vattnet, rör ihop med äggen i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dom med en slev i äggsmeten. Blanda väl men det ska finnas lite klumpar kvar i smeten. Sätt en stekpanna (teflon) på 7:an och klicka i tre pannkakor. När det “bubblar” på ovansidan är det dags att vända. Servera med lönnsirap, kesellavisp med hallon eller annat du gillar! Dessa kan man med fördel även smaksätta med banan eller blåbär. Lägg helt enkelt i några skivor banan/blåbär i smeten när du steker!

Hoppas att även du ska gilla “mina” pannkakor! 😉

3 kommentarer till “Alla mina pannkakor”

  1. Pingback: Bananvåfflor | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *