Hoppa till innehåll

Rawfood chokladbollar

Igår slängde jag ihop min andra sats av rawfood chokladbollar – att ta till när sötsuget sätter in! Receptet har jag snott av Lisa, men igår gjorde jag om lite och tog i kaffe – det blev såå gott – men är inte raw längre! Jag har aldrig ätit dadlar förut och detta blev en smaskig upplevelse!

Gör så här:

  • 250 g mandel
  • 100gr torkade dadlar
  • 2-3 msk mandelsmör
  • 0.75 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3-4 msk kallt kaffe
  • ½ krm salt
  • kokosflingor att rulla dom i

Mixa mandlarna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en kletig smet. Forma till 25 små bollar och rulla i kokosen, ställ i kylen.

En boll räcker att njuta av, den smakar gott av choklad, liiiten hint av kaffe och stillar sötsuget utan att smaka sött! Den är snarare lite sträv pga all mandel och mandelsmöret! Sååå god! Perfekt att ta innan eller efter träningen, eller till kaffet om du så vill!

2 kommentarer till “Rawfood chokladbollar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *