Hoppa till innehåll

Rödbetsbiffar med fetaröra

Idag blev det en ny maträtt till middag, med inspiration från Sara – tack! Har varit nyfiken på rödbetsbiffar och vegetariska alternativ ett tag – dessa var supergoda! Jag slängde ihop följande:

  • 400gr kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 stor rödbeta
  • 1 tsk buljong
  • 2st ägg
  • 1/2 pkt smulad fetaost
  • 1 msk ströbröd
  • salt och peppar

Skala och hacka löken, skala och riv rödbetan på den fina sidan av rivjärnet. Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till biffar (jag gjorde 6st) stek dessa i rikligt med smör på mellanvärme. När de har fin yta lägg över dom i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen på 175gr i 10-12min. Servera med en röra på resten av fetaosten, lite matyogurt, vitlök och riven morot! Killarna åt potatis till och jag en sallad av paprika, broccoli, gurka och sockerärtor!

 

Jag älskar kycklingfärs! Använder det ofta istället för nöt- eller fläskfärs! Den är lite mer svårarbetad och “kladdigare” än annan färs – men sååå mycket godare (och nyttigare inbillar jag mig!).

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *