Hoppa till innehåll

Tre nya goda!

Den här veckan har jag testat tre nya frukostar som alla varit supergoda och mättande!
Jag brukar ju annars äta kvarg med GI-musli och lite bär, nästan varje dag! Älskar det men omväxling förnöjer 😉 Gröt har jag annars tyckt inte mättat så bra, men jag har omvärderat den åsikten efter två av veckans nyheter.

Inspirationen har jag fått via Instagram och här får även du recepten:
– carob/chiagröt med kvarg och jordnötssmör
Blötlägg 0,5 dl rågkross över natten, koka med 1 1/2 dl vatten, tillsätt 1 msk chiafrö, ½ dl vatten, ½ msk carobpulver, salt och vaniljpulver och koka lite till. Toppa med kvarg, kiwi, kakaonibs och jordnötssmör. Gröthimlen!

– chokladbollsgröt med banan/jordnötstäcke
1 eko ägg
1 dl havregryn
2 msk kokosflingor
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk mjölk (eller 2 msk kaffe och 3 msk mjölk)
Honung
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn med alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk och ägg – rör om. Söta med honung efter smak. Häll smeten i en ugnsform och grädda i ugnen 15-20 minter. Ta ut och toppa med banan- & jordnötsröra som du gör genom att mosa en halv banan och blanda ihop med 2 msk kvarg, 2 tsk jordnötssmör och 1 tsk kakao. Så. Mättande!

– banan/morotspannkaka med hallonkeso
1 banan, 2 ägg, 1½dl riven morot + kanel, vaniljpulver och ingefära. Kör allt med stavmixer, blanda i morötterna sist. Stek i liten stekpanna med kokosolja till tre smarriga pannkakor. Servera med tinade hallon blandade med keso och en matsked jordnötssmör. Min nya lördagspannkaka! Vem behöver mjöl och socker 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *