Hoppa till innehåll

Chokladmousse på avokado och dadlar

Jag såg nått recept på chokladmousse gjord på avokado och dadlar för länge sen och har varit sugen på att göra en. Igår kväll letade jag fram ett recept och slängde ihop kanske världens snabbaste, godaste OCH nyttiga chokladmousse! Vi njöt denna lena chokladmousse framför “Så mycket bättre”, och gommen var så nöjd! Receptet räcker för två inte så giriga 😉 Håll tillgodo, här kommer receptet:

4 st torkade dadlar, blötläggs i minst 30 min innan
1/2 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
1 tsk akaciahonung
1 avokado
2 msk kakao
1 msk carob
hallon och valfria nötter till dekorering

Blanda dadlar, vatten, vaniljpulver och honung till en mjuk röra i mixern/matberedaren. Tillsätt avokado, kakaopulver och carob och kör igen till en krämig konsistens. Smaka av mängden kakao och sötman. Häll upp i två glas och ställ kallt en stund. Toppa med bär och nötter – njut!

3 kommentarer till “Chokladmousse på avokado och dadlar”

  1. Jag har också provat mousse på avokado men tyckte inte att jag fick till smaken något vidare. Får prova igen tror jag.

  2. Pingback: (ännu en) chokladmousse på avokado | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *