Hoppa till innehåll

Det godaste brödet – paleovänligt dessutom!

Alltså på riktigt – världens godaste bröd! Jag var tvungen att göra detta bröd två gånger för att inse att det är världens godaste bröd 😀 Andra reaktioner på brödet är: hur kan ett bröd smaka så här gott? smörgåsen jag fick var den godaste jag ätit – du måste baka mera.

Receptet hittade jag hos Annika Sjöö och idag vid den andra bakningen la jag till solroskärnor för extra crunch. Lova mig att testa detta bröd, som likaväl kan ätas som fikabröd, som till frukosten med en smakrik ostskiva på. Smaken påminner om en mjuk pepparkaka, innehåller inget socker eller vitt mjöl – hur bra!? Det enda dåliga är att det tar slut alldeles för fort 😉

Bäst resultat får man om man bakar av det i matberedaren.

200 g urkärnade dadlar
3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
3 små rivna morötter
3 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 nypa havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna och äggen i matberedaren.
Häll i övriga ingredienser och mixa ordentligt till en jämn smet.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Känn av med en sticka om brödet är klart.

2 kommentarer till “Det godaste brödet – paleovänligt dessutom!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *