Hoppa till innehåll

Bovetecrunch

Igår tog vår bovetecrunch slut, så idag var det dags att göra en ny sats! Testade först ett recept där boveten tillsammans med annat gott, såsom hallon och blåbär, skulle stå i ugnen på låg värme hela natten. Det var lite för meckigt för att bli en repris på den. Scannade nätet och kom ihåg att Lisa skrivit om en god crunch – så den har jag gjort idag med vissa tillägg, för andra gången! Såå gott och såå värt att göra sin egen istället för att köpa dyra i affären!

Här har du receptet:
1/2 paket helt bovete
1 dl solrosfrön
1/2 paket krossat bovete
100 gr kokosflingor
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackad mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1/2 msk vaniljpulver
2 msk smält kokosfett med smak
1/2 dl honung

1 dl hackade, torkade fikon
1 dl hackade, torkade dadlar
1 dl torkade gojibär

Blötlägg hela bovetet och solroskärnorna över natten. Skölj detta flera gånger så att slemmet som bildats försvinner helt, krama ur och låt torka. Blanda bovete, solrosfrön, krossat bovete, kokosflingor, mandel, hasselnötter, linfrön, kryddor och vaniljpulver. Smält kokosolja och blanda i. Häll på en plåt med bakplåspapper. Ringla över honung och blanda. Rosta i ugnen på 200gr i 20 min. Rör om då och då. Ta ut plåten, låt svalna och tillsätt de torkade bären. Förvara i burk med lock.

 

Etiketter:

11 kommentarer till “Bovetecrunch”

 1. Pingback: Ny underbar kombo! | Härliga Var Dag

  1. Att blötlägga dom ett par timmar (minst) startar processer i fröerna och fina enzymer frigörs som vi kan ta upp i kroppen. Dessutom blir det bättre resultat av rostningen 🙂

   1. Hej o tack för ditt svar!
    Jo jag läste det, men jag bara undrar om man MÅSTE eller om det blir konstigt annars? (jag e lat på att vänta och sen fattar jag inte hur jag ska kunna hälla av vattnet o skölja de några ggr utan att allt bovete försvinner ner i vasken?)

 2. Pingback: Groddat bovete | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *