Hoppa till innehåll

Storkok av kycklingfilé

Förra året blev jag inspirerad av Josefin då vi körde FF samtidigt, att koka kycklingfiléer och ha i kylen, bara att värma med den kolhydratkällan man vill och lägga till grönsaker. Jag lyckades inte riktigt få till smaken på att koka dom, så jag hade glömt bort detta med storkok av just kyckling. Tills jag läste på Olga Rönnbergs Facebook om att hon tar sina filéer direkt från frysen, kryddar och kör i ugnen.

Så med extrabra pris på affären, kom jag hem med nästan 2 kg för ynka 120:- som jag tillagade i söndags! Krävde minimalt med tid, smakade fantastiskt och var billigt.

Så här gjorde jag med ena halvan:
lägg kycklingfiléer direkt på plåten, smeta in med färsk riven vitlök och ingefära, krydda med salt, peppar, chili, paprika, droppa över citronsaft och olivolja. Vänd runt kycklingen och in i ugnen på 150 gr i 25-30min, vänd på filléerna och låt gå lika länge till – klart!

Kryddningen på den andra halvan, samma tillvägagånssätt:
riven vitlök och ingefära, salt, peppar, curry, koriander, garam masala, citron och olivolja

Matlådor för ett gäng dagar klart! Jag har ätit mina i veckan tillsammans med quinoa tricolore (såå mycket godare än “vanlig” quinoa) som jag smaksatt med antingen pesto eller ajvar, smulat lite fetaos på och värmt tillsammans med coctailtomater + ett kokt ägg när det varit dags för lunch! På jobbet finns alltsomoftast schysst sallad att lägga till.

I helgen ska jag ställa mig och göra färsbiffar att ha i frysen, så jag inte tröttnar på mina goooda kycklingar 😉

Etiketter:

6 kommentarer till “Storkok av kycklingfilé”

 1. Jag har svårt att äta kyckling när den inte är nytillagad – tycker oftast den blir så torr av uppvärmningen? Där emot köttbullar/köttfärsbiffar/hamburgare (samma grundrecept – olika utformning) har jag nästan alltid liggandes i frysen. Väldigt smidigt.

  1. Jag tycker de behöll saftigheten, kanske för att de inte gick helt klart i ugnen!
   Tack för tipset om köttbullar – har gjort en sats i helgen! Smidigt var ordet 🙂

 2. mums, den kryddblandningen ska jag testa.. jag tillagade mina filer i ugnen i lite vatten, tyckte de blev super goda och saftiga.. hade en kycklingkrydda på och lite salt och peppar bara.. 🙂

  har satt igång med FF idag, inte på webben utan efter boken jag köpte.. 🙂 tyckte dock att träningen var “löjligt” lätt, haha.. men har förstått efter att jag läst lite mera att träningen är lite lättare för att man ska hålla i 30 dagar.. hur upplevde du träningen ?

  kramkram

  1. Ja testa – mycket gott!
   Kul med FF!! Det viktigaste i början är att få in rätt teknik i övningarna sen blir det långt ifrån lätt! Du ska köra så tungt att de sista repsen känns i kroppen – annars är det för lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *