Hoppa till innehåll

Blackbeanbrownie, italienska köttbullar och ratatouille

En eftermiddag i köket resluterade i sjukt god brownie gjord av svarta bönor, köttbullar/biffar och ratatouille till fem nya matlådor!

Brownien gjorde jag med inspiration av Olga Rönnberg, och man har svårt att tro att den är gjord på så udda ingredienser och smakar sååå gott! Denna måste Du testa!

– 1 burk svarta bönor (stor konserv med 400gr)
– 1 väldigt mogen banan (för mesta smak)
– 3 msk jordnötssmör (osaltat såklart!)
– 3 msk kakao
– 1 skopa proteinpulver (jag har Fitnessgurus choklad/hasselnöt)
– lite honung
– kokosflingor

Låt bönorna rinna av i durkslag, blanda alla ingredienser (utom kokos) i en matberedare och mixa till en slät smet. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med kokosfett och “bröa” med kokos. Häll i smeten och toppa med kokosflingor. Grädda i ugnen 15-20min. Den blir godast när den får stå ett tag, typ nästa dag.

Jag delade min i 8 bitar och njöt av en bit under kvällen, de andra har jag i en matlåda i kylen att avnjuta under veckans kvällsmål 😀 Jag serverade min tillsammans med lite vispad grädde och kokosmjölk, samt några hallon – mums!

Det blev en sats med köttbullar också, men jag formade dom till biffar istället! Såå goda och jag längtar efter mina matlådor i veckan! Till biffarna kokade jag ihop en sats ratatouille, när det är dags att äta matlådorna är det bara att lägga till quinoa, matvete eller annan kolhydratkälla, samt en sallad om man så vill!

Italienska köttbullar

– 800 gr nötfärs
– 1 ägg
– ½ dl grädde
– ½ dl riven parmesanost
– timjan
– 1 msk pesto
– 1 citron, rivet skal
– 2 vitlöksklyftor
– salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200° Vispa ihop ägg & grädde, i med vitlök, citron, pesto och alla kryddor, blanda sist i köttfärsen. Låt stå i några minuter. Rulla ganska stora köttbullar och stek i ugnen ca 15 minuter.

Här hittar du receptet på en gudagod ratatouille.