Hoppa till innehåll

Chokladmousse på avokado och dadlar 2.0

Fick en idé om att kombinera mina två recept med chokladmousse på avokado. Den ena innehåller (förutom avokado) dadlar och kakao, den andra 100gr choklad och kokosmjölk. Så med ett gäng mogna avokadosar var det läge att experimentera i köket!

Avokadon bidrar med massor av bra fett och gör moussen fluffig, krämig och len. Det är en superfrukt som jag ser till att få i mig flera gånger i veckan, så när man kan kombinera den med en efterrätt är det fullpoäng! Denna mousse är galet god och gör din kropp gott – en riktig gott som gör gott rätt.

Chokladmousse på avokado:
– 8 dadlar (blötlägg minst en kvart)
– 2 avokados
– 100gr 85% choklad
– 1 dl frysta blåbär
– 1 dl kokosmjölk
– 1 tsk akaciahonung
– en nypa vaniljpulver

Smält chokladen i bitar över ett vattenbad, blanda sedan i kokosmjölk. Mixa dadlar, tillsätt avokado, blåbär och honung, mixa allt slätt. Vispa ner choklad/kokosmjölken. Sleva upp i 4 vackra glas och ställ kallt. Servera med vispgrädde och en matsked  kokosmjölk, toppa med hallon!

2 kommentarer till “Chokladmousse på avokado och dadlar 2.0”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *