Ojojoj! Tänk att det går att baka så gott på något så ovanligt som bönor! Jag har ju tidigare skrivit om min Blackbeanbrownie, som jag vet att Lisa vågade sig på att göra 😉 Igår läste jag på Annies blogg om en brownie gjord på vita bönor istället för svarta – en whitebeanbrownie. Jag modifierade hennes recept något och resultatet var gudomligt gott! Tack Annie!
När man bakar med bönor så kan man dra ner rejält på mängden mjöl och tillsätta proteinpulver om man vill. Bönorna i sig ökar mängden protein avsevärt i denna goda bakelse och det är svårt att förstå när man njuter av den att den har bönor som bas, det smakar INTE bönor om den!

Så här gjorde jag:
– 1 burk stora vita bönor
– 1 banan
– 1 skopa choklad/hasselnötsprotein
– 3 msk kakao
– 2 tsk bakpulver
– 1 msk hasselnötssmör
– 0,5 dl äggvita
– 1 msk mjölk
Kör alla ingredienser med stavmixern. Det blir en tjock smet. Lägg i form som du smörat med kokosfett och bröat med kokosflingor! Toppa med hackade nötter och grädda i ugnen på 180gr i knappt 20 min. Ta ut och dela i 8 bitar, förvara i kylen.
Jag serverade min med kokos/kvarg och blåbär!
Japp, jag vågade, haha!
Vilken är bäst då..? Vet inte om jag vågar vita 😉
Ohh denna är nog ännu godare! TESTA 😀
Hej Linda!
Vilken härlig blogg du har 🙂 Jag ser att du har massor av goda recept på din blogg och jag tänkte att jag skulle tipsa om Hittarecept.se. Vi är en sökmotor för recept som skickar besökare till matbloggare. Massor av bloggar har redan gått med, titta gärna på matbloggstoppen och se om det skulle vara något för dig: http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se
Tack Emilie! Jag brukar själva använda er site för inspiration, har inte tänkt tanken att lägga till mig egen blogg 😉 Tack för tipset!
Glad Påsk
Pingback: Bönbrownie | Härliga Var Dag
Pingback: Bönbrownies – smidigt mellanmål | Härliga Var Dag