Hoppa till innehåll

Sötpotatisplättar

Efter att ha bakat en ganska stor sötpotatis förra helgen så jag kunde göra den underbara sötpotatisbrownien, blev det en del mos över. Jag gjorde en sats till av brownien, men det fanns ändå lite mos kvar. Av det slängde jag ihop goda plättar till frukosten imorse! Tror jag måste baka en till potatis och göra mera mos – det var riktigt gott 🙂

Sötpotatisplättar, 1 pers
– 1/2 dl sötpotatismos
– 1/2 dl havregryn
– 1 dl kvarg
– 1 ägg
– 1 msk jordnötssmör
– kanel och vaniljpulver
Lägg alla ingrefienser i en hög bunke och kör sedan slät med stavmixer. Stek till plättar på medelvärme, gärna i kokosfett. (om man inte har sötpotatismos kan man säkert använda 1/2 mosad banan istället!) Servera med hallon, kakaonibs och mullbär – eller annat du gillar. En “sås” på mixad banan, kvarg, kakao och jordnötssmör är gott till plättar och pannkakor, men idag nöjde jag mig med mannen mins supergoda smoothie till!

På dessa plättar stod jag mig mätt många timmar och gjorde vårfint ute tillsammans med alla grannar i samfälligheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *