Hoppa till innehåll

Livsstilsförändring, i små små steg

Jag börjar äntligen känna mig trygg i min kropp, min kosthållning och njuter av vad jag utför! Vägen hit har varit lååång! I flera år har jag tagit små, små steg i att lägga om min kost och träning, men framförallt i sättet att tänka och hantera livet. För det är inte bara att “göra om – göra rätt” enligt de senaste trenderna, dieterna och allt vad vi pumpas med i sociala medier. Någonstans på vägen glömmer vi bort att lyssna på vår kropp i strävan att vara “som alla andra”, att bli en bättre version av sig själv, en uppdaterad Jag 2.0

Jag har absolut varit där själv, och vet precis hur det är! Men efter min utmattning i våras (som bottnar i min prestaionsångest)  fick jag lära mig att lyssna på vad jag vill och behöver – i livets alla aspekter. Jag hoppar fortfarande på olika utmaningar, såsom #yoga30d och nu Starting Strength – men det är just för att jag vill utmanas inte för att jag vill bli smalare utan för att jag vill utmana mig både mentalt och fysiskt. (Eller tar tjänstledigt för att plugga och ta mig ut på okänd mark.)

Tidigare har mer eller mindre alla utmaningar varit i jakten på att bli av med de sista kilona, att komma ner under 60 på vågen, få smalare midja… I jakten på det har jag missat att lyssna på kroppen. Följt kostprogram – ofta med dåligt humör som resultat. Men det finns såklart bra saker jag lärt mig på vägen också.
– minskad smak för sött
– testat massa nya maträtter
– äter oprocessad mat
– äter mycket mer grönsaker
– gillar svamp och skaldjur
– hittat yogan – igen
– älskar att styrketräna
– blivit löpare

Jag har inte längre utseendemässiga mål med min kosthållning och träningsupplägg, utan äter och tränar på det sätt som jag och min kropp mår allra bäst utav. För att komma hit har jag testat en hel massa. GI, LCHF, räknat och räknat kalorier. Jag har förbjudit mig själv från att äta vissa saker och mängder – som visst kan vara bra initialt, men som allt som oftast slutat med hjärnspöken.

Vad vill jag säga med allt detta?

  • Låt dig absolut inspireras och motiveras av andra, testa om du tror att det skulle funka för dig – men låt kroppen tala och lyssna på den!
  • Ha inte bråttom i din livsstilsförändring, gör inte alla förändringar på en gång – det håller inte i längden
  • Sätt upp smarta mål och delmål
  • Belöna och tacka dig själv på vägen
  • Målet ska vara för att DU vill och inte för någon annan

Kom ihåg: #kroppenärfantastisk! Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att vara ditt bästa jag genom återhämtning och reflektion, bra val, sova mer, träna med glädje, äta med lust och älska livet!

5 kommentarer till “Livsstilsförändring, i små små steg”

  1. Pingback: Regelbunden | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *