Nytt PB i marklyft!

Boooom! Idag är jag så tacksam, stolt, nöjd och lycklig över att jag lyckades med ett nytt PB i marklyft! Jag är inne på sjätte veckan av Starting Strnegth och har inte följt upplägget till 100% då jag fått prioritera om i veckorna pga tidsbrist, förlamande trötthet (jisses – studentlivet är hårt!) och att jag satt löpningen först!

Helgen har varit minst sagt intensiv med fem kalas, en bortrest man och studerande! Jag var nära att ställa in dagens tänkta pass, men efter att ha kollat Instagram och sett alla härliga Lofsianer tog det inte många sekunder innan jag hade träningskläderna på och drog iväg till Friskis! Tack för det alla Lofsianer 😀

Efter tips från Jeanna och Hans, på hur man kan utföra knäböj med god teknik och djup med hjälp av gummiband, ville jag testa det. Det ser rätt kul ut när jag “struttar” omkring för att hämta viktskivor med ett rött gummiband om låren – men jäklar vilken kontakt med säte och framsida lår jag får i övningen! Jag har fått gå ner 5kg i vikt på stången för att klara av övningen med rätt teknik – men det har jag igen i kvadrat. Sjuukt skööön träningsvärk 😉
image

Åter till mitt PB! Det var länge sedan jag körde upplägget där marklyft ingår, vilket är en av mina favoritövningar! Så jag hämtade med glädje en 15kg olystång (smalare stång = bättre grepp) och började lassa på. Det ställde till det lite i hjärnan med att räkna om, för att kunna se min utveckling. Jag fick räkna, kontrollräkna och använda kalkylatorn för att få bekräftat att jag faktiskt lyfte 82,5kg x 5 reps!! Har jag sagt att #minkroppärfantastisk ?!
image

2 kommentarer till “Nytt PB i marklyft!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.