Hoppa till innehåll

Pumpa- & chiamuffins

Jag köpte med mig en STOR Butternut pumpa förra helgen och har gått bananas på att testa pumpapuré i olika recept. Ett av mina experiment blev riktigt bra, jag har gjort det vid två tillfällen och det kommer säkerligen göras fler gånger!

Tanken var ett snabbt mellis att ta slänga ihop och ta med i farten. Inspirerad av mugcakes, grötmuffins och micromuffins blev det Pumpa- & chiamuffins. Ett mellis som passar till fika, innan eller efter ett träningspass! Konsistensen är krämig och fluffig, smaken god och de innehåller en massa fina vitaminer, mineraler och antioxidanter!!

Pumpa- & chiamuffins
– 1 dl pumpapuré
– 1 eko ägg
– 1 dl havregryn
– 1 msk chiafrön
– 1 tsk kanel
– en nypa vaniljpulver
– 1 tsk bakpulver
Mixa alltihop, klicka upp i två muffinsformar (eller en mugg om du vill göra en mugcake). Micra i ca 2 min på hösta effekt. Klara att njuta eller packas med och ätas vid annat tillfälle!

pumpa chia muffins

Här har du receptet på att göra din egen pumpapuré! Galet gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *