Hoppa till innehåll

Ha – Göra – Vara

Om jag bara hade mer tid skulle jag kunna göra det jag drömmer om och då skulle jag vara lycklig….

Att tänka: Om jag har, för att kunna göra det jag vill leder det till jag kan vara det jag vill vara. En vanlig tankefälla, som jag gjort och gör många gånger. Genom att ta tillbaka kontrollen över mitt liv och vara kapten på min båt har jag sett att jag måste börja med varandet. Det är inte alltid så lätt, jag gör misstag om och om igen och jobbar hårt med min prestationsprinsessa som jag de senaste dagarna förstått hänger tätt ihop med mitt jagande på bekräftelse.

I måndags började jag en onlinekurs med Raymond Ahlgren, som fått mig att börja tänka i nya banor, se med nya ögon och jobba med min självkänsla – igen! Det är en livslång process att jobba med sig själv och sitt inre, inget som kommer av sig själv och orsakar en del brydderier, känslor och insikter! Häftigt, omtumlande och galet jobbigt..!

När jag för ett par veckor sedan arbetade intensivt med “Magin” och tacksamhet kunde jag efter ett tag se att jag hade en del fokus på yttre saker att vara tacksam för, saker som höjde mitt självförtroende och till viss del gav mig bekräftelse. När det “försvann” sjönk min självkänsla och samtidigt gjorde sig prestationsprinsessan stark igen och tog över mig. Jag kände motstånd till att möta mig själv, och lät “henne” trycka ner mig.

Jag vet att jag alltid gör det bästa jag kan efter mina förutsättningar. Det är skönt att ta tillbaka kontrollen och säga åt prinsessan att hålla sig på avstånd – för det är jag som är kapten på min båt, i stormiga hav och lugna vatten 🙂

Så just idag låter jag mig vara i varandet, väntar in mig själv, för att kunna göra det som känns rätt och tar mig tid till att vara här och nu!

Bild från sommaren 2013, en dag då jag mådde väldigt bra, var närvarande i kropp och själ, njöt av allt runt omkring – människor, landskap, min kropp och sinnestillstånd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *