Hoppa till innehåll

#kroppenärfantastisk – Att äta för att träna

Äter du för att träna? Eller tränar du för att äta?

Jag äter för att träna! För att kroppen ska orka ta mig genom ett löppass, bära min kropp i funktionella övningar, vara explosiv och kunna ge allt på ett box-pass eller för att orka bära mig i positioner på min yogamatta.

Nu när jag ökat min träningsdos har kroppen signalerat ökad hunger. Jag lyssnar på den och ger den vad den behöver –  mer energi ut kräver mer energi in! När eller om jag inte äter ordentligt och ligger på ett bra intag så blir jag en grinig och trött person, har dåligt med tålamod och ork att vara en bra förälder.
image

Lyssnar du på din kropp? Ger du den vad den behöver? Kroppen är fantastisk och när man lyssnar och ger den vad den behöver får man så mycket tillbaka!

Mitt fokus är att må bra och göra bra val för att kropp och knopp ska vara i balans, för att orka med min vardag med jobb, familj, träning och allt däremellan.

Det kräver lite planering och bra varor att ha hemma, så att jag kan äta mig mätt eller ta ett snabbt mellis som gör mig gott – både i min mun och inne i kroppen.

Maten och det vi äter ska ge energi för att kunna leva det liv vi vill leva – utan begränsningar. Jag blir ledsen när jag tänker på att det finns många som tränar för att “få äta” vad de vill – det är i min värld att leva begränsat.

Jag dömer ingen, men önskar att synen på sig själv, på sin egen kropp och sitt värde inte är kopplat med att äta för lite eller straffa sig själv med ett träningspass när man “syndat”.

2 kommentarer till “#kroppenärfantastisk – Att äta för att träna”

  1. Väldigt kort och koncist sammanfattat kring värdet av bra kost. Ser fram emot att kika in och läsa fler inlägg här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *