Hoppa till innehåll

Lins- & rårisbiffar

En maträtt som med lite planering tar 20 minuter att laga mitt i veckan! Jag brukar se till att koka upp mer än vi behöver av ris, bulgur, quinoa när vi äter – för att snabbt kunna ha till en lunch eller som en ingrediens i en av de andra dagarnas middagar.

Linser finns att köpa färdigkokta, men det blir både godare och billigare att koka sina egna. Tidigare idag kokade jag 2 dl röda linser i 4 dl vatten och en msk buljong (Renee Voltaires “citrongräs & chili”). Det tog 15 min och det kan man ju göra under tiden man äter frukost tex.

lins & rårisbiff

Lins- & rårisbiffar, 12 st
– 4 dl färdigkokta linser
– 4 dl kokt råris
– 1 finriven eko morot
– 1 vitlöksklyfta
– 2 tsk garam masala (kryddburk)
– 1 1/2 tsk gurkmeja
– 1 tsk chilipeppar
– 1 tsk örtsalt
– 2 tsk potatismjöl
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar (peppar gör att upptaget av gurkmeja ökar med många %). Forma till biffar och stek i olja på medelvärme, ett par minuter per sida. Vi serverade med myntasås, en skiva mozzarella som smälte gott, avokado, sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *