Hoppa till innehåll

Bli kompis med kroppen – #kroppenärfantastisk

Att bli kompis med kroppen kan vara en utmaning, om man länge gått omkring och ogillat den för hur den ser ut. Kroppen är så mycket mer än ett skal av dig eller ditt värde! Den bär dig fram genom livet, låter dig andas och fylla lungorna med syre, smälter maten du äter så att du kan andas (!) och röra på dig, den låter dig lyfta din egen vikt för en promenad, träningspass eller leka med dina barn! Den har förmågan att skapa, bära och ge liv åt en annan människa!

  1. Tänk efter en stund och uppskatta allt som din kropp kan göra! Den har tex muskler så att du kan röra dig, skelett för att ge dina muskler något att fästa i och vara en depå för mineraler till bla vårt blod!
  2. Se dig själv i spegeln och var tacksam för din kropp – säg det högt till dig själv! “Tack kroppen för att du låter mig sträcka ut mig på yogamattan” “Tack kroppen för att du pulserar blodet genom mig och syresätter alla delar av min kropp.”
  3. Se dig själv som EN. Du är inte din rumpa, dina lår eller mage. Alla delar av dig är DU.
  4. Klä dig i sköna kläder! Som får dig att må bra, avslappnad och snygg!
  5. Unna dig att må bra! Dina val av vad du äter, tränar, sover och de du umgås med påverkar ditt välmående. Se till att de valen du gör för dig i rätt riktning mot att vara ditt bästa jag!
  6. Börja dagen med att säga tre saker du är tacksam över och och avsluta med att säga tre bra saker om dig själv!

kroppenärfantastisk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *