Hoppa till innehåll

Päron- & toffeepannkakor med jordnötssås

Imorse blev det proteinpannkakor till frukost. Det är vad jag använder mitt proteinpulver till – att baka med och göra pannkakor. Det blir fluffigt och väldigt gott. Jag har Holistics proteinpulver, just nu med smak av päron. Smeten räckte till tre tjocka pannkakor som höll mig mätt långt fram till lunch.

Päron- & toffeepannkakor:
– 2 eko ägg
– 1 dl havregryn
– 1 skopa proteinpulver med smak av päron
– en skvätt kokosmjölk
– 5 droppar sweet drops med smak av english toffee
– 1 tsk bakpulver
Mixa allt utom bakpulver med en stavmixer. Rör till sist ner bakpulver och låt stå för att svälla en stund. Under tiden kan du göra såsen till. Stek dom sedan på medelvärme i lite kokosolja, ca 2 min på ena sidan och 1 min på andra. Inte för länge, för då blir de torra.

Jordnötssås:
– 1 msk osaltat jordnötssmör
– 1 msk turkisk yogurt
– vatten att spä med
Vispa ihop och tillsätt så mycket vatten till såsen som du gillar.
image

Jag serverade mina med lite lönnsirap, toppade med strössel av nötter/frön. Lite bär till är väldigt gott att toppa med också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *