Hoppa till innehåll

Göra yogurt på cashewnötter

Härom veckan läste jag åter om cashewyogurt och tänkte att NU måste jag testa detta! Hos Annie finns en uppsjö av smarriga recept att testa, och det var hos henne jag hittade detta grundrecept. Såklart kan man blanda ihop med andra smaker – bara att ta sig till köket och experimentera!

Cashewyogurt:
– 1 dl blötlagda osaltade cashewnötter (i 2 dl vatten över natten)
– 1 dl vatten
– 1 eko banan
– 1 dl frusna blåbär
– en nypa vaniljpulver
– 1 tsk jordnötssmör
– kanel och kardemumma
Skölj av de blötlagda nötterna. Lägg i mixer med 1 dl vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Vill du göra olika lager med yoghurt vänta med att tillsätta blåbär och häll upp hälften i din tallrik innan du mixar med blåbären. Yogurten får en annan konsistens med de kalla bären – lite tjockare och krämigare. Toppa med sånt du gillar. Jag tog mitt strössel plus lite kakaonibs.
image

Ät och njut av en väldigt god frukost, raw och utan innehåll av gluten och laktos! Att äta raw till frukost är en lätt och väldigt god väg in i rawfood-världen! Testa, och berätta vad du tyckte, eller om du gjorde på annat sätt!

1 kommentar till “Göra yogurt på cashewnötter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *