Hoppa till innehåll

Biffar med bönor, morot och cashew

När kikärtorna var slut och frysen full av både förkokta kidneybönor och små vita bönor fick jag leka lite i köket! Nu när jag lagat en del “biffar”, bollar och falaflar har jag lite inspiration att ta från alla olika recept.

Oftast så har jag recept jag utgår ifrån, ser till att ingredienserna finns hemma, vilket fungerar väldigt bra. Då är det bara att ställa sig i köket och laga. Men ibland är det riktigt roligt att ställa sig i köket och “skapa fritt”. Att ta fram lite olika smaksättning ur kyl och skafferi, mixa och blanda ihop! Min stund i köket idag blev en halvtimmes terapi 🙂

Biffar med bönor, morot och cashew:
– ca 300 gr kidneybönor
– ca 250 gr vita bönor
– 1 eko gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 2 eko morötter
– 1,5 dl osaltade cashewnötter
– 1 cm ingefära
– 2 eko ägg
– 2 tsk kokosmjöl
– fryst persilja, torkad harissa, buljong, peppar
Skala och mixa morötterna och löken, mixa bönorna och nötterna pressa vitlöken, hacka och mixa ingefäran. Lägg i bunke och smaksätt med kryddor. I med äggen och kokosmjölet, krama om och blanda. Låt stå för att sätta sig och låta svälla ihop. Forma till biffar och stek på medelvärme i rapsolja.
Vi serverade med morotstzatziki, vit quinoa, sallad och lite annat gott. Jag längtar till min lunch imorgon!
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *