Hoppa till innehåll

Ansträngningsinkontinens

Ett inlägg du kanske inte var beredd på skulle skrivas här, men jag tycker att det är dags att berätta om något som ibland hindrar mig i min vardag och som jag nu bestämt mig för att göra något åt!

Jag har efter min andra graviditet lidit av ansträngningsinkontinens. Det är mer än fem år sedan han föddes och jag har lidit i det tysta, inte låtsas om det och inte gjort något nämnvärt åt saken.

Det händer ibland att jag inte kan hålla tätt, framförallt när jag tränar, allra helst när jag springer. Hoppa ska vi inte tala om – det går bra några hopp, sen tappar jag kontrollen. Oftast känner jag av att jag läcker, kan stoppa läckaget och knipa åt. Men det händer också att jag inte märker utav det alls – förrän jag kommer hem och ser mina blöta träningskläder…

Jag har nu laddat ner appen Mammamage och ska jobba mig igenom alla sju nivåerna i syfte att stärka min bäckebottenmuskulatur! Om det inte blir någon förbättring kommer jag boka en tid hos min barnmorska för att göra en undersökning, få hjälp och en eventuell remiss till Gyn Stockholm för en operation.

Jag vill inte längre känna att detta är ett hinder i min vardag, eller vara orolig för om det syns, eller känna skam. Jag vill ta tillbaka rodret på min båt och sätta kursen!

inkontinensBild lånad av knipbloggen.wordpress.com

 

4 kommentarer till “Ansträngningsinkontinens”

  1. Ibland blir jag lite ledsen över hur lite information och kunskap det finns och ges till kvinnor om den postnatala kvinnokroppen. När jag började träna igen på SATS när min dotter var ca 3 månader så hade jag bokat en timme med en PT för att få lite info om vad man bör tänka kring. Den PTn rekommenderade både situps (trots stor magmuskeldelning) och löpning – ingen återuppbyggande träning där inte. Men som tur var så kändes det inte alls bra och jag började träna PT-online med Mammafitness!

  2. Jag lider av samma sak och det vore intressant att höra hur det går för dig, om du tycker det är ok? Har du varit i kontakt med vården på ngt sätt ännu?

    1. Hej Jenny!
      Jag har inte varit i kontakt med vården , mer än att jag pratade om det min BM på senaste kontrollen. Jag har först NU, fler månader senare, börjat på allvar med appen och kämpar med att aktivera rätt muskler. Jag tänker att om detta inte hjälper blir nästa steg att kontakta vården för hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *