Hoppa till innehåll

Zucchinipasta med rawfoodsås

Varje onsdag äter jag en rawfoodmiddag. Det är enda gången vi äter olika mat, annars äter vi samma. Eftersom jag jobbar kväll passar jag på att göra min middag på dagen, så att den kan stå och dra ett par timmar så smakerna sätter sig. Sen tränar jag oftast innan jag börjar jobba och äter min rawfoodmiddag.

Jag har inspirerats i mitt rawfoodkök av olika bloggar, särskilt av Annie. Igår la jag lite ingredienser i mixern som jag hoppades skulle passa bra ihop – jisses vad gott det blev! Därför vill jag dela med mig av receptet till dig.

Zucchinipasta med rawfoodsås:
– 1 dl blötlagda cashewnötter
– 1 vitlöksklyfta
– 1/4 färsk broccoli
– lite vatten
– 1 tsk tahini
– 1 tsk jordnöttssmör
– 1 msk tamari
– 2 soltorkade tomater
– 1 tsk näringsjäst
– mangocurry, gurkmeja, peppar
Häll av nötterna, lägg i mixern och kör till en massa. tillsätt resten av ingredienserna, smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten beroende på vilken konsistens du föredrar. Låt såsen stå ett par timmar i kylen så smakerna sätter sig. Servera sedan med hyvlad zucchini, grönsaker, groddar, oliver och NJUT. Det är en smakexplosion i munnen!
image

Att blötlägga nötterna väcker dom till liv och de blir lättare att ta upp i matsmältningen. Man kan hoppa över detta steg, men det är att föredra för att optimera sitt intag av vitaminer, mineraler och näringsämnen i annars svårsmälta livsmedel.
Tahini är en sesampasta du finner i de flesta matvarutbutiker, min är från Kung Markatta.
Tamari är en fermenterad glutenfri soja. Den bidrar med massa god smak, men det går såklart lika bra att använda tex mushroomsoy eller liknande.
Näringsjäst är ett naturligt tillskott av vitamin B12 som veganer annars har svårt att tillgodose sitt intag av, då det främst återfinns i animaliska livsmedel.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *