Hoppa till innehåll

Mellanmålsmuffins

Idag har jag spenderat många timmar i köket. Det har gjorts energibollar, pumpapuré, ärtbiffar och mellanmålsmuffins! Mycket gott, mycket disk och en del stök 😉 Ser framemot att njuta av kommande mellisar och frukostar!

Mellanmålsmuffins är himla bra att ha i frysen. Bara att ta fram vid behov, bjuda på som fika, eller ta efter träningen. Dessa innehåller bara ingredienser som gör dig gott och som såklart smakar gott!

Mellanmålsmuffins:
Äpple & hasselnötter:
– 1 hackat ekologiskt äpple
– ½ dl hackade hasselnötter
– 2 tsk kanel
Banan & kokos:
– 1 mixad ekologisk banan
– ½ dl ekologisk kokos
Muffinssmet:
– 2 ekologiska ägg
– 5 dl havregryn mixas till mjöl
– ½ dl smält kokosolja
– 1 dl mjölk
– 1 ½ dl keso
– 2 tsk bakpulver
Först gör du de två fyllningarna, sen blandar du smeten för muffins.
Mixa havregryn och blanda med bakpulver. Smält kokosoljan och blanda med de blöta ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölet och dela sedan smeten i två och blanda i fyllningarna. Klicka ut i muffinsformar (6 av varje) och grädda på 200gr i ca 18-20 min.

mellanmålsmuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *