Hoppa till innehåll

Ugnspannkaka med rökt lax

Jag har jobbat hela helgen, knåpat med mitt passupplägg och sovit för lite. Så att komma hem till dukat bord (på fars dag dessutom) var väldigt uppskattat! Mannen min knåpade ihop ett eget recept, och bjöd på galet god och mättande ugnspannkaka. Dagens matlåda var efterlängtad!

Ugnspannkaka med rökt lax, 6 port:
– 400 gr rökt lax
– 7 dl havregryn
– 5 ekologiska ägg
– 8 dl ekologisk mjölk
– 2 dl grädde
– 1 dl frysta räkor
– lite fryst dill och gräslök efter smak
– örtsalt, cayennepeppar, citronpeppar
– babyspenat
Mixa havregynen till ett mjöl. Blanda med salt och peppar. Vispa ner lite i taget av mjölken och grädden. Tillsätt sedan äggen med gräslök och dill. Skär laxen i mindre bitar och lägg i ugnsfast form/bakplåt tillsammans med räkorna och babyspenaten. Häll över pannkakssmeten. Grädda i 200 gr ca 30 min. Servera med broccoli, lingonkeso, sallad och NJUT!
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *