Hoppa till innehåll

Vegetarisk Pasta Bolognese

En riktigt god sås gjord på linser, tomat, morötter och selleri! Den går snabbt att slänga ihop, smakar bäst dagen efter och det går att göra i stora mängder! Perfekt mat att göra i veckan! Det blir matlådor till dagen efter och räcker även till helgen när hela familjen är hemma och ska äta lunch!

För att det ska smaka så mycket som möjligt (inte bara av tomat och örter) är tricket att låta löken, morötterna och sellerin sjuda länge på låg värme. Sen är det bara att ha i resten av ingredienserna, smaka av och låta spisen göra jobbet! Under tiden kan du göra salladen med barnen och hinner även med att mysa i soffan!
Vegetarisk Pasta Bolognese:

– 2 stora gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 4 morötter
– 1 stjälk selleri
– 5 dl linser, jag blandade röda och svarta/beluga
– 5 dl kokande vatten
– 1 msk buljong chili/citrongräs
– 2 tetror ekologiska krossade tomater
– 1 msk tomatpuré
– örtsalt, peppar, torkad basilika, en dust kanel, umami
Mixa lök och vitlök i mixern. Hetta upp rapsolja i en gjutjärnspanna (ökar intaget av järn och ger god smak!) och lägg i löken. Låt den sjuda i hop ett par minuter, tills det inte gör så ögonen tåras 😉 Skala och mixa morötterna med selleri, häll i pannan. Låt alltihop småputtra minst fem minuter. Koka upp vatten i en vattenkokare (till både pastavattnet och buljongen) häll i tillsammans med buljongen, linserna och de krossade tomaterna. Kläm i tomatpurén och rör om. Låt detta småputtra under lock i minst 30 min. Smaka av med salt, peppar, basilika, kanel och umami.

vegetarisk pasta bolognese

Vi serverade med bönspagetti och en stor skål med sallad och avokado. Toppade det hela med riven parmesan! Yum yum yum!

5 kommentarer till “Vegetarisk Pasta Bolognese”

  1. Pingback: Veckans matsedel v47 | Härliga Var Dag

  2. Pingback: Veckans matsedel v6 | Härliga Var Dag

  3. Pingback: Veckans matsedel v 4 - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *