Hoppa till innehåll

Pumpakaka med kokosgrädde

Snubblade över ett recept hos Fanny som jag genast kände att jag ville springa till köket och experimentera med. Med en skål vita bönor från veckans storkok och en ny sats pumpapuré i kylen passade det perfekt!

Jag inspirerades av receptet hos Fanny, men gjorde om, la till och tog bort. Resultatet – en släng-dig-i-väggen-god-pumpakaka-med-kokosgrädde! Jag hade svårt att sluta äta av den, men då den innehåller vita bönor blir man väldigt mätt. Om det inte vore för det hade jag ätit upp allt i ett nafs 😉

Det är väldigt gott att använda bönor när man bakar! Det tillför förutom en fantastisk konsistens även protein, kostfiber, vitaminer och mineraler (såsom folsyra, kalium, järn, magnesium). Jag har testat olika recept med bönor som bas och jag älskar det!

Pumpakaka med kokosgrädde:

 • 175gr kokta vita bönor
 • 1 dl pumpapuré
 • 2 tsk kokossocker
 • 2 eko ägg
 • 1 msk honung
 • 2 ½ msk kokosmjöl
 • 2 msk kokosolja
 • 3/4 tsk bakpulver
 • 3/4 tsk bikarbonat
 • en dust salt
 • 2 tsk kanel

Lägg alla “blöta” ingredienser i en hög bunke och stavmixa slätt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör ihop. Häll smeten i en liten springform (jag hade 16 cm) som du lagt bakplåtspapper i botten på och smort kanterna med kokosolja. Grädda i ugnen på 165gr i 40-45 min. Kakan ska vara stum när du känner på den. Låt den svalna helt, ta loss ur formen och vispa upp det tjocka ur en förpackning med kokosmjölk. (jag använder Garants, häller av det vattniga och vispar det “tjocka” i 4-5 min) Pudra lite kanel över och NJUT av en kaka som smakar gott och gör dig gott!

pumpakaka med kokosgrädde

2 kommentarer till “Pumpakaka med kokosgrädde”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *