Hoppa till innehåll

Broccolisoppa med feta- & valnötstopping

En av våra favoritsoppor är denna broccolisoppa. Barnen önskar den ofta och blir alltid lika glada när det är dags. Vi äter soppa en gång i veckan, nästan året om. Det är gott, mättande, snabblagat och passar perfekt sista dagen innan vi handlar hem nya råvaror eftersom det alltsom oftast innehåller frys- eller skafferivaror!

Broccolisoppa, 6 port:
– 1 kg fryst broccoli
– 4-5 medelstora potatisar
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 8 dl vatten
– 1 msk buljong, Reneé Voltaire
– ½ tsk sambal olek
– torkad timjan
– olja
– salt & peppar
Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg i potatisen, broccolin och häll över hett vatten (kokar alltid upp i vattenkokaren). Smaksätt med buljong, sambal och timjan. Låt koka upp och dra sedan ner värmen och låt småputtra tills allt är mjukt, ca 10-15 min. Stavmixa soppan slät, smaka av med salt och peppar. Vill du ha den tunnare, tillsätt mer vatten.
Feta- & valnötstopping:
Smula ½ paket fetaost. Rosta en näve valnötter i torr panna. Låt svalna och hacka i mindre bitar. Blanda ihop med fetaosten i en skål. Toppa soppan med detta och N J U T!
imageVi serverar alltid grönsaksstavar till, barnen älskar att doppa dom i soppan. Ett bröd med hoummus, keso- & avokadoröra eller kokt ägg har vi ofta som tillbehör. Eller som ikväll, quesadilla. Gjord på överblinva tortillia bröd. Bara att lägga i varm stekpanna, lägga på några skivor ost, på med ett bröd till och låt det gotta ihop sig. Vänd så att det får fin yta på båda sidor.

 

3 kommentarer till “Broccolisoppa med feta- & valnötstopping”

  1. Pingback: Veckans matsedel v48 | Härliga Var Dag

  2. Pingback: Veckans matsedel v3 | Härliga Var Dag

  3. Pingback: Veckans matsedel v8 | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *